Мобилни и стационарни решения за

КОНТРОЛ НА ПРАХ

Оръдие за водна мъгла за потискане и контрол на прах и запрашаване

Намаляване на запрашаването чрез водна мъгла е успешен начин за ограничаване на нежеланите емисии на прах. Това е особено полезно в отрасли, където е необходимо да се спазват определени ограничения. В същото време подобрява и условията на труд на служителите и поддържа дълголетието на машините.

Прахът се образува от фини частици твърди вещества във въздуха, които са причинени от механични процеси или от ерозия. Въздушните частици прах имат отрицателно въздействие върху хората, околната среда и използваното оборудване.

Нашите решения за потискане на праха създават фина водна мъгла, която овлажнява праховите частици, прави ги по-тежки и ги сваля на земята. Съществен аспект на този процес е да се получат правилните размери капчици. Капките, които са твърде големи, като тези, създадени от конвенционален маркуч, имат ниски нива на контрол на праха. Наличната повърхност е по-малка и капките са по-тежки. По този начин те просто се носят във въздуха за кратко време, което значително намалява възможността за свързване с праха. Ако обаче капчиците са много по-малки, те могат да бъдат издухани от вятъра и вече да не достигнат целта си.

 

Оръдията за водна мъгла могат да пулверизират водата в голям диапазон от капки (между 10-100 μm). В резултат на това нашите прахоулавящи турбини могат да се справят с всеки проблем с праха и могат да се адаптират към различни условия. Преди всичко е важно за успешното потискане на праха да се намери правилната комбинация между ефективно свързване на прах и защита на стоките, намиращи се в една и съща зона (например, рециклираните предмети не трябва да се намокрят в завод за рециклиране.)

Предимства на оръдията за контрол на прах

Решения за контрол на прах

Разпръскването на водата на малки капчици създава голяма повърхност, която оптимално се свързва с наличните прахови частици. На този принцип работят всички наши системи за контрол на праха – независимо дали са мобилни прахозащитни машини, индивидуални системи за пръскане или цяла система.

V7
V12s
V22Orca
V22
H1
Slider
 

Сфери на приложение

Области на приложение на машините за контрол на запрашаването

Нашата обширна гама контролери за прах предлага решение за почти всички проблеми с праха и в най-разнообразните области. Възможността за дистанционно управляваната на машините също така осигурява бърза и лесна работа и директна адаптация в съответствие с посоката на вятъра, температурата и влажността. Използват се различни решения или комбинация от продукти, в зависимост от конкретната област на приложение.

Разрушителни дейности
Строителни обекти
Депа за компостиране
Летища
Пристанища
Рециклиране
Минна индустрия
Химически заводи/Рафинерии
Изграждане на тунели
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider